Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αποφάσεις


Το να παίρνεις αποφάσεις στη ζωή είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα του ανθρώπου. Σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις που ακριβώς θα σε οδηγήσει. Γίνεσαι διστακτικός. Περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Ποια είναι όμως αυτή?
Κι αν έρθει η κατάλληλη στιγμή και δεν το καταλάβεις? Με ποια κριτήρια θα πρέπει να διαλέξεις. Θα βάλεις μπροστά τα δικά σου "θέλω" και ανάγκες ή το ευρύτερο καλό?
Δύσκολο, πολύ δύσκολο είναι να αποφασίζεις, όταν είσαι αβέβαιος και δεν ξέρεις τι θέλεις. Γιατί όταν ξέρεις τα πράγματα είναι εύκολα. Ξέρεις τι θέλεις και το διεκδικείς. Με ποιο κόστος όμως? Αν το τίμημα του να κάνεις του κεφαλιού σου είναι πολύ μεγάλο και σε τρομάζει, ναι θα το ξανασκεφτείς. Και να που γυρίζουμε στην αρχική μας κατάσταση. Αέναος  ο κύκλος αυτός της επιλογής και της απόφασης.
Και στο τέλος επιλέγεις συνήθως τον εύκολο δρόμο ή αυτόν που σου υποδεικνύουν οι άλλοι. Είτε επειδή ακόμα δεν ξέρεις τι θέλεις, είτε επειδή είσαι πολυ δειλός για να πάρεις τη ζωή στα χερια σου. Υπάχουν όμως και οι άλλοι που δεν φοβούνται να ρισκάρουν ακόμα κι αν χάσουν. Αυτοί που προτιμούν τον δύσκολο δρόμο μόνο και μόνο γιατί πιστεύουν οτι αξίζει κι ας μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτοί είναι συνήθω ς οι κερδισμένοι στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου