Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το διαφορετικό


Κάθε άνθρωπος θέλει να νιώθει ξεχωριστός. Να διαφέρει από τους άλλους. Ισχύει βέβαια πως κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, αλλά πόσο? Μέχρι ποιο σημείο? Μπορεί κάθε άνθρωπος να είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ή υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων?
Νομίζω πως και τα δύο στέκουν. Ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός, κάποιος μπορει να χαρακτηριστεί ιδιαίτερος ή συνηθισμένος. Αστείος ή ενοχλητικός. Ή οτιδήποτε άλλο. Είναι αδύνατον να βαλεις ετικέτα σε κάποιον, άσχετα αν έχουμε κάνει τις ταμπέλες καθημερινό κομμάτι της ζωής μας.
Στο θέμα μας τώρα. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί. Με την "καλή" έννοια. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουμε να διαφέρουμε από το κοπάδι. Μας αρέσει το διαφορετικό μέχρι το σημείο που μας αφήνει εμάς ικανοποιημένους. Από εκεί και πέρα υιοθετούμε τις τακτικές που μας είναι γνώριμες και συνηθισμένες.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη διαφορετικότητα. Κάθε άνθρωπος είναι πραγματικά ξεχωριστός. Το θέμα είναι οτι πολλοί φτάνουν στα άκρα. Είτε διώχνουν τελείως τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά τους,  είτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεχωρίσουν και φτάνουν μέχρι το σημείο που τα βρίσκουν σκούρα και καποιες φορές γελοιοποιούνται.
Δεν θα ήταν πιο όμορφο να προσπαθήσει κάποιος να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του?Ας αγκαλιάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ας προσπαθησει να ζήσει και σε αρμονία με τους γύρω του.

1 σχόλιο:

  1. Τα διαφορετικά στοιχεία μας κάνουν ενδιαφέροντες και οι ομοιότητες μας φέρνουν πιο κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή