Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αυτοσυγκράτηση

Η αυτοσυγκράτηση είναι κάτι με το οποίο προφανώς δεν γεννιέσαι. Είναι κάτι που αναπτύσσεται και το καλλιεργείς με την πάροδο του χρόνου. Κανένας δεν μπορεί να στο διδάξει. Φτάνεις σε ένα σημείο που ξέρεις πια τι κάνεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι.
Η λογική μπαίνει μπροστά, είναι σε κάθε σου κίνηση τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, και στους περισσότερους ανθρώπους. Ξέρεις τι κάνεις, που πατάς και που βρίσκεσαι.
Υπάρχουν όμως και φορές που χάνεις τον έλεγχο για τον ένα ή τον άλλο λόγο Μπορεί απλά να παρασυρθείς, να γίνεις παρορμητικός και να δράσεις χωρίς να το σκεφτείς. Είναι  λογικό να συμβαίνει που και που. Και μερικές φορές ο αυθορμητισμός είναι μία ευχάριστη απόδραση από τη ρουτίνα.
Τι γίνεται όμως όταν χάνεις τον έλεγχο? Όταν δεν ξέρεις τι κάνεις και είσαι υπεύθυνος για πράξεις που σίγουρα θα μετανιώσεις. Εκείνη τη στιγμή βέβαια δεν σε νοιάζει. Είτε σκέφτεσαι είτε όχι τις επιπτώσεις δεν σου κάνει αίσθηση.Εκεί δεν είναι αυθορμητισμός είναι βλακεία. Και ακόμη μεγαλύτερη βλακεία είναι να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος. Μαθαίνεις από τα λάθη σου υποτίθεται.
Αν δεν σκέφτεσαι τις επιπτώσεις για τον εαυτό σου σκέψου τους άλλους γύρο σου. Σκέψου τους ανθρώπους που αγαπάς και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό που κάνεις σε αυτούς. Σε τι θέση φέρνεις τους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα και ανησυχούν?
Μάθε από τα λάθη σου. Γίνε υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Ποιο το νόημα στο να μην ξέρεις τι κάνεις? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου