Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το ρίσκο

Τι είναι το ρίσκο? Ρίσκο είναι να τολμάς και να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Να μην το βάζεις στα πόδια όταν πρέπει να φανείς δυναμικός.
Είναι τόσο δύσκολο όμως κάποιες φορές. Παρ' όλες τις ελπίδες που μπορεί να τρέφεις, ακόμη ένας φόβος ξεπετάγεται. Και φοβάσαι, δειλιάζεις, δεν μπορείς να εκφραστείς. Ειδικά όταν πρόκειται για τα πιο βαθιά σου συναισθήματα. Πώς να ρισκάρεις να χαλάσεις κάτι το ήδη τόσο όμορφο.
Ξέρεις όμως πότε θα το κάνεις. Είσαι έτοιμος και ξέρεις οτι μπορείς. Δεν μπορείς να ζεις άλλο με την αγωνία.  Και μετά ξαναδειλιάζεις και όλοι οι φόβοι σου ξανάρχονται στην επιφάνεια. Και λες οτι δεν μπορείς να το κάνεις.
Όμως θες. Αλλά και δεν θες. Και ο κόμπος στο στομάχι που είχε λυθεί κατά την κατάπωση αλκοόλ τις προάλλες ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Και σφίγγει όλο και περισσότερο. Αλλά είσαι δειλός. Μπορεί να είναι και θέμα χαρακτήρα. Έτσι λες για να καθησυχάσεις τη συνείδηση σου. Και μετά προσπαθείς να μειώσεις τα συναισθήματα σου και την αγωνία σου και να μην τα λάβεις σοβαρά υπόψην.
Είσαι όμως τόσο καλός ψεύτης για να πεις ψέματα στον εαυτό σου? Ποιος μπορεί να το κάνει? Βαθιά μέσα σου πάντα θα ξέρεις την αλήθεια και θα μετανιώνεις για τη δειλία σου. Είναι προνόμιο να μπορείς να διεκδικείς. 

2 σχόλια:

  1. χαμενος ειναι αυτος που δεν προσπαθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...εξαιρετική ιστοσελίδα...καταπληκτικές φωτογραφίες...πρωτότυπες...πολύ ενδιαφέροντα άρθρα!


    ...μεγάλη συζήτηση...το ρίσκο...εκεί που ΄΄κόβονται΄΄...τα πόδια...είναι όταν θες να πεις σε μια κοπέλα...ότι σου αρέσει...είσαι σχεδόν σίγουρος...ότι κ'εκείνης...της αρέσεις...αλλά ακόμη...δεν παίρνεις το ρίσκο...περιμένεις...την κατάλληλη ευκαιρία...αυτό μου ήρθε στο μυαλό... : )


    ...freeangel...ONEIRANAVASIS...

    ...καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή