Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

"Πράσινο" βιβλιοπωλείο!


Η «Cafebreria El Pendulo» στην πόλη του Μεξικού ιδρύθηκε το 1992 έχοντας εξαρχής την εξής βασική φιλοσοφία: Να αποτελέσει μια «αστική» απόδραση, προσφέροντας στους θαμώνες ένα «καταπράσινο» περιβάλλον… γνώσης και διεύρυνσης του πνεύματος!
Και το πέτυχε απόλυτα, καθώς οι χώροι του συνθέτουν έναν τρόπον τινά «αστικό κήπο», έτσι όπως διάφορα φυτά διατρέχουν ράφια και βιβλιοθήκες ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και στους τίτλους του.
Έτσι φοιτητές, μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου κάνουν μια στάση στο «Cafebreria El Pendulo» όχι μόνο για τους προφανείς λόγους αλλά και για να απολαύσουν έναν καφέ ή κάποιο σνακ στην καφετέρια του βιβλιοπωλείου.Ζηλεύω! Πραγματικά ως γνήσιος βιβλιοφάγος που απολαμβάνει κάθε στιγμή στο βιβλιοπωλείο, είτε είμαι στο Public είτε σε κάποιο μικρό υπόγειο βιβλιοπωλείο, θέλω ένα τέτοιο κτήριο δίπλα στο σπίτι μου! Η μυρωδιά των καινούριων βιβλίων σε συνδιασμό με την χαλαρή ατμόσφαιρα, τους άνετους καναπέδες και το πράσινο είμαι σίγουρη οτι αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο.

2 σχόλια:

  1. Είναι απίθανο!Μακάρι να υπήρχε κι εδώ κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακό!!!Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ ένα τέτοιο μέρος...πολλές φορές!Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι τέτοιοι χώροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή