Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ζώδια: Το τελευταίο σκαλοπάτι της ντροπής!


Αστρολογία ονομάζεται το σύνολο των παραδόσεων και συστημάτων σύμφωνα με τα οποία η φαινόμενη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σχετίζεται με τη ζωή του ανθρώπου με τρόπο άγνωστο στη σημερινή επιστήμη και την λογική της αιτιοκρατίας. Η συσχέτιση της θέσης των ουράνιων σωμάτων και της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με ορισμένες αστρολογικές σχολές είναι αιτιακή ή κατά άλλες μη-αιτιακή. Είναι μια τέχνη με μακραίωνη παράδοση αλλα θεωρείται σήμερα, αναλόγως την αστρολογική σχολή σκέψης, ως ψευδοεπιστήμη, παραεπιστήμη ή απλή προκατάληψη μιας και απέτυχε επανειλημμένα να αποδείξει την αξία της σε αριθμό ελεγχόμενων μελετών. Επιστήμονες όπως ο ψυχολόγος Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, διερεύνησαν την αστρολογία στα πλαίσια της υπόθεσης μη αιτιατών αρχών, (π.χ. συγχρονικότητα).

Τό Ζώδιο δείχνει την εξωτερική σωματική κατάσταση, την εμφάνιση, το image, την αύρα και την υγεία (ευπρόσβλητα σημεία στο σώμα). Αντιστοιχεί στο Σώμα. Ό ΄Ωροσκόπος δείχνει τα βασικά σημεία της Προσωπικότητας του ατόμου και το χαρακτήρα του. Είναι η Συνειδητότητα. Αντιστοιχεί στο Πνεύμα. Η Σελήνη είναι η πιο εσωτερική μας έκφραση. Δηλώνει την συγκινησιακή και συναισθηματική μας φύση. Αντιστοιχεί στην Ψυχή. Στις γυναίκες ο χαρακτήρας επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τη Σελήνη παρά από τη θέση του ήλιου (το ονομαζόμενο ζώδιο).

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες από την εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητων, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινά αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχι.

Για τους μελετητές της αστρολογίας τα ζώδια είναι 12 υποτιθέμενα "ενεργειακά τμήματα" (ίσα μεταξύ τους) στα οποία χωρίζεται ο Ζωδιακός Κύκλος, και τα οποία υποτίθεται κατά κάποιο παραεπιστημονικά εξηγούμενο ή "ανεξήγητο" τρόπο επηρεάζουν τα ανθρώπινα φαινόμενα ή συμβάντα ή δραστηριότητες.Συχνά γίνεται μία σύγχυση ανάμεσα στα ζώδια και στους "ζωδιακούς αστερισμούς". Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα ζώδια τα τους αστρολόγους είναι άυλα και αόρατα, 12 "ενεργειακές πύλες" που περιβάλλουν τη Γη. Οι ζωδιακοί αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό (οι αστερισμοί του Κριού, του Ταύρου κ.λ.π. που μπορούμε την κατάλληλη εποχή να δούμε με τα μάτια μας στον νυκτερινό ουρανό).

Και ρωτάω εγώ η καχύποπτη, γιατί και πώς ένα υποτιθέμενο ενεργειακό τμήμα ή ότι άλλο είναι να καθορίζει τη μέρα σου? Ή με ποιον άνθρωπο ταιριάζεις? Ή ακόμα και τον χαρακτήρα σου... Που φυσικά και δεν καθορίζεται από τους φορείς κοινονικοποίησης! Όχι βέβαια! Αν είσαι Τάυρος τι σημασία είχε το που και πως μεγάλωσες. Αν δε έχεις και οροσκόπο Τάδε είσαι τελειωμένος!
Σε μία εποχή με τόσα εργαλεία στα χέρια μας για να προοδεύσουμε και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, είμαστε έρμαια προκαταλήψεων και της Λίτσα Πατέρα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου!

2 σχόλια:

  1. Το ανεβηκαμε και αυτο! Εδω και καιρο...Τι να λενε αραγε τα ζωδια, θα το κατεβουμε ποτε ? (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα! την τελευταία φορά που κοιταξα έλεγαν πότε είναι ο κατάλληλος καιρος για γαμο!

      Διαγραφή